Przepis pochodzi od pewnego afrykańskiego szamana, którego spotkałam na swej drodze podczas wędrówki po czarnej ziemi. ;)
Składniki:
50g masła
50g ciemnej czekolady
1 szklanka mleka
1 płaska łyżka kakao
1/2 szklanki cukru
150 g mąki pszennej
około 1/2 szklanki wody gazowanej
Do garnka włożyć pokrojone na kawałki ciasto i połamaną czekoladę. Wlać mleko, wsypać kakao i na małym ogniu roztopić masło i czekoladę. Odstawić z ognia , wbić jajka , wsypać cukier. Zmiksować. Następnie dodajemy mąkę i jeszcze raz miksujemy na gładkie ciasto. Odstawić na ok godzinę. Po godzinie dodać pół szklanki wody gazowanej i wymieszać. Można smażyć już naleśniki.
Nadzienie:
serek mascarpone
banan
rozpuszczona gorzka czekolada w kąpieli wodnej
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz