Kolejny post obiadowy na ostro. Przepis wynaleziony w MH. powoli przyzwyczajam się do ostrego smaku. Miałam dość długą przerwę od pikantnych dań. Oczywiście towarzyszy mi przy tym szklanka wody.
Składniki:
4 filety z dorsza
kapary, oliwki, papryczki chili, pomidorki koktajlowe
garść posiekanej pietruszki lub kolendry
sok z limonki
oliwa
sól morska
Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni.
Przygotuj salsę.W misce wymieszaj grubo pocięte oliwki, kapary,przekrojone na ćwiartki pomidorki, pietruszkę, sok z limonki, chili.
Na czterech kawałkach folii aluminiowej połóż cztery filety, dopraw je solą i przygotowaną wcześniej salsą
Zawiń rybę, zegnij brzegi, by nic nie wypłynęło.
Zapiekaj od 8 do 12 minut.
Podawać z zapiekanym ziemniakiem ;)
Ślicznie i kolorowo:)
OdpowiedzUsuńTeż inspiruje się przepisami z MH;)
pozdrawiam,
Ania
www.spinkiiszpilki.blogspot.com