wtorek, 2 lipca 2013

143. Tarta z bakłażanem i cukinią

Szybka i łatwa tarta na cieście francuskim, to dobry pomysł na obiad lub kolację  dla zabieganych i raczkujących dopiero w kuchni... ;)

Składniki:

1 opakowanie ciasta francuskiego
ser feta
1/2 bakłażana
1 cukinia
3 jajka
salami ( opcjonalnie)

Przygotowanie:

Cukinię i bakłażana pokroić w talarki. Podsmażyć. W międzyczasie wyłożyć ciasto na blaszkę. Rozbełtać jajka, salami pokroić. Na ciasto wyłożyć warzywa, wylać jajka, następnie salami. Posypać serem feta... do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20minut. Gotowe ;)



5 komentarzy:

  1. super składniki - moje ulubione

    http://sierotkamarysiawkuchni.blogspot.com/

    OdpowiedzUsuń
  2. cukinia jest świetna:-) zjedlibyśmy chętnie kawałeczek:-)))

    OdpowiedzUsuń
  3. Ale pysznie wygląda, kupiłam dziś w lidlu do wypróbowania ciasto w wersji light, jutro zrobię taką tartę, pycha:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo fajny pomysł na pyszny i szybki obiad.

    OdpowiedzUsuń
  5. Super :) Jak ja lubię opcje, które robi się szybko. Tak, żeby było smacznie a jednocześnie się nie napracować :D

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...