Jadacie kaszę jaglaną?
Ja kiedyś kupiłam ją przez przypadek. I tak leżała w szufladzie.
Przymierzałam się do niej kilka razy no ale zawsze coś innego wygrywało.
Teraz żałuję, że nie przygotowywałam jej wcześniej!
Jeszcze wczoraj z ciekawości poczytałam o właściwościach tej kaszy i jestem zachwycona nią.
Dziś przygotowałam na śniadanie! I POKOCHAŁAM JĄ!
Wiecie coś o tej kaszy?
Jeśli nie wiecie w sumie nic poza tym, że jest zdrowa... to zapraszam do poczytania..!
I smakowania!
- szklanka kaszy jaglanej
- 2 szklanki wody
- łyżka masła
- 2 banany
- 2 łyżki miodu
Przygotowanie.
Do gotującej się wody z odrobiną soli dodajemy szklankę kaszy jaglanej.
Gotujemy do czasu aż wypije całą wodę - na małym ogniu.
Kiedy już nie będzie wody, dodajemy masło, pokrojone w plastry banany i miód. Chwilę razem gotujemy i gotowe!
SMACZNEGO! :)
z bananem i miodkiem na pewno pyszna ;D
OdpowiedzUsuń