poniedziałek, 19 sierpnia 2013

159. Zielone pesto z otartą cukinią, pomidorami i mascarpone

Dziś obiad typowo wegetariański. 

Bywając poza domem, bez możliwości zrobienia sobie obiadu z reguły decyduję się na jedzenie w Bio Wayu. Można naprawdę za niewielkie pieniądze zjeść smaczny obiadek, wypić kompocik, a potem zjeść ciastko popijając smaczną kawką. 
Do tego dają 20 % zniżki dla uczniów i studentów. ;)

Omijam budki z kebabem i zapiekankami. Kiedyś je lubiłam. Obecnie w połowie takiego "dania" po prostu mnie mdli. 

A co myślicie o Sub Wayu? Niby można skomponować sobie smaczną kanapeczkę na ciemnym pieczywku z mięskiem lub bez, ale nie jestem do końca przekonana. Jednak wybierając między Kfc a Sub Way zdecydowanie wolę to drugie.

A dziś u mnie na obiad makaronik z tym co było w lodówie. Dokupiłam jedynie cukinię. Jest smaczna i teraz niedroga;)

Składniki na 1 porcję:
garść ulubionego makaronu
cukinia
2 pomidory
2 łyżeczki pesto
2 łyżeczki mascarpone
ząbek czosnku
kilka listków bazylii

Przygotowanie:
Makaron ugotować według instrukcji na opakowaniu.
Cukinię zetrzeć na tarce i dusić na maśle dodając czosnek.
Pomidory pokroić w kosteczkę. Dorzucić do cukinii. Następnie dodać mascarpone i pesto.

Makaron wyłożyć na talerz, następnie nasz sos z pesto warzyw. Udekorować bazylią.



3 komentarze:

  1. Makaron i pesto, zawsze, wszędzie, w każdej ilości i postaci:-) czyli miłość bezgraniczna:-) PYCHOTA!:-)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo fajne, szybkie i apetyczne danie.

    OdpowiedzUsuń
  3. Dzień dobry, jestem zainteresowana współpracą z Pani blogiem, proszę o kontakt:) wspolpraca@armadeo.pl

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...