czwartek, 21 listopada 2013

178. Dorsz a la Veracruz

Kolejny post obiadowy na ostro. Przepis wynaleziony w MH. powoli przyzwyczajam się do ostrego smaku. Miałam dość długą przerwę od pikantnych dań. Oczywiście towarzyszy mi przy tym szklanka wody.

Składniki:
4 filety z dorsza
kapary, oliwki, papryczki chili, pomidorki koktajlowe
garść posiekanej pietruszki lub kolendry
sok z limonki
oliwa
sól morska

Przygotowanie:
Rozgrzej piekarnik do 220 stopni.
Przygotuj salsę.W misce wymieszaj grubo pocięte oliwki, kapary,przekrojone na ćwiartki pomidorki, pietruszkę, sok z limonki, chili.
Na czterech kawałkach folii aluminiowej połóż cztery filety, dopraw je solą i przygotowaną wcześniej salsą
Zawiń rybę, zegnij brzegi, by nic nie wypłynęło.
Zapiekaj od 8 do 12 minut.

Podawać z zapiekanym ziemniakiem ;)


1 komentarz:

  1. Ślicznie i kolorowo:)
    Też inspiruje się przepisami z MH;)

    pozdrawiam,
    Ania
    www.spinkiiszpilki.blogspot.com

    OdpowiedzUsuń

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...