niedziela, 20 stycznia 2013

44. Kurczak w cieście francuskim z warzywami

Dla urozmaicenia menu- ciasto francuskie - zamiast makaronu.;) Przepis został zmodyfikowany. Koleżanka ostatnio poczęstowała mnie kurczakiem w cieście francuskim z porem w sosie czosnkowym. I tak dzięki temu powstało moje danie.;)
Składniki:
2 ciasta francuskie
1/2 brokuła
2-3 marchewki
pierś z kurczaka
ser
jogurt naturalny, łyżka majonezu, ząbek czosnku- do sosu

Przygotowanie: Marchewkę pokroić w talarki, pierś w kosteczkę- przyprawić do smaku. Razem poddusić na patelni tak, aby kurczak nie był surowy. Brokuła ugotować. 
Wyłożyć naczynie żaroodporne papierem do pieczenia. Następnie jedno opakowanie ciasta położyć na spód, posmarować sosem czosnkowym i posypać startym serem. Potem wyłożyć kurczaka z warzywami, polać resztą sosu i na wierzch dodać ser. Całość przykrywamy drugim opakowaniem ciasta francuskiego. Zaklejamy brzegi. Możemy białkiem wysmarować wierzch. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na ok 20-25 minut.
Smacznego ;))







Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...