sobota, 15 lutego 2014

191. Bardzo czekoladowe babeczki

Lubię, gdy czekoladowe babeczki mają naprawdę smak czekolady, a nie tylko kolor.

Ograniczyłam słodycze do minimum, ale z okazji dnia św. Walentego upiekłam te pyszne cudeńka.
Nie dość, że smaczne, to i łatwe w przygotowaniu.

Składniki:
100g gorzkiej czekolady
100g mleczej czekolady

( w oryginalnym przepisie było 150g czekolady gorzkiej)
150g masła
3/4 szklanki cukru
3 jajka
3 łyżki mąki tortowej

Przygotowanie:
Czekolady  i masło rozpuścić w kąpieli wodnej. Ostudzić, a następnie dodawać jajka, cukier oraz mąkę - cały czas mieszając drewnianą łyżką.

Przełożyć masę do foremek.

Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni na 20-25 minut.




Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...