Składniki :
- mała cebulka
- 2-3 ząbki czosnku
- 2 puszki pomidorów
- 500 g przecieru pomidorowego ( ! Nie koncentratu! )
- 400 ml wody ( albo bulionu )
- trochę oliwy do smażenia
- bazylia, oregano ( dodaję suszone )
- pieprz sól, cukier
- śmietanka 30 %
Dodać pomidory, przecier, wodę/bulion, przyprawić solą i pieprzem, dodać bazylię i oregano ( według własnego gustu ) oraz 2 łyżeczki cukru.
Całość gotować ok 30 minut.
Podawać z kleksem słodkiej śmietanki.
Jako dodatek można dodać sera pleśniowego albo szynki. ( w wersji nie wegetariańskiej ;))
Idealna do zupy jest bagietka czosnkowa.
A gdyby było mało...
Polecam pyszną sałatkę!
http://emiolecooking.blogspot.com/2013/02/58-saatka-z-kurczakiem-na-parze-i.html
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz