środa, 27 lutego 2013

58. Sałatka z kurczakiem i gruszką na parze.

Jako uzupełnienie obiad, albo jako samodzielny posiłek.

Połączenie kurczaka i gruszki w tym wydaniu jest rewelacyjne!
Przepis zaczerpnięty z programu "Ugotowani" jednak trochę zmodyfikowany po mojemu ;)

Składniki:
  • podwójna pierś z kurczaka
  • przyprawa do kurczaka ziołowa lub przyprawa do kurczaka staropolska.
  • opakowanie mieszanki sałat
  • gruszka
  • słonecznik łuskany
  • pomidor
  • 2 łyżki jogurtu naturalnego
  • 1 majonezu
  • pół łyżeczki przyprawy CURRY
Pierś kurczaka obsypujemy przyprawami, wkładamy do parowaru ( albo do garnka z wkładką do gotowania na parze ) "parujemy 25 minut.
W tym czasie okładamy na talerzu sałatę, na to obraną gruszkę pokrojoną w paski.
Pomidora obrać ze skóry i pokroić w małe cząstki. Nakładamy na talerze. Kiedy kurczak będzie już gotowy kroimy go w paski i układamy na przygotowanym talerzu. Na koniec obsypujemy słonecznikiem i polewamy sosem jogurtowo-majonezowym z carry.  ( mieszamy jogurt z majonezem i curry )

Gotowe! smacznego!

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...