Połączenie kurczaka i gruszki w tym wydaniu jest rewelacyjne!
Przepis zaczerpnięty z programu "Ugotowani" jednak trochę zmodyfikowany po mojemu ;)
Składniki:
- podwójna pierś z kurczaka
- przyprawa do kurczaka ziołowa lub przyprawa do kurczaka staropolska.
- opakowanie mieszanki sałat
- gruszka
- słonecznik łuskany
- pomidor
- 2 łyżki jogurtu naturalnego
- 1 majonezu
- pół łyżeczki przyprawy CURRY
W tym czasie okładamy na talerzu sałatę, na to obraną gruszkę pokrojoną w paski.
Pomidora obrać ze skóry i pokroić w małe cząstki. Nakładamy na talerze. Kiedy kurczak będzie już gotowy kroimy go w paski i układamy na przygotowanym talerzu. Na koniec obsypujemy słonecznikiem i polewamy sosem jogurtowo-majonezowym z carry. ( mieszamy jogurt z majonezem i curry )
Gotowe! smacznego!
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz