Uważam, że i tak jest smaczne. Uwielbiam ciasto francuskie na słodko i słono. ;)
Składniki:
opakowanie brokuł mrożonych lub jeden świeży
pudełko małej śmietany
2 ząbki czosnku
2 jajka
kulka mozarelli
sól, pieprz
Przygotowanie:
1.Brokuły rozdrobnić na różyczki i ugotować.
2. Śmietanę wymieszać z jajkami dodać sól, pieprz i czosnek wyciśnięty przez praskę.
3. Ciasto francuskie wyłożyć na formę do tarty , na ciasto ugotowane brokuły. Powtykać kawałki mozarelli między brokuły. Można także wyłożyć ją na wierzch.
4. Zapiekać w rozgrzanym piekarniku ( 180stopni ) przez pół godziny.
Poziom trudności: łatwy
Czas przygotowania: 20 minut - bez pieczenia
Wygląda naprawdę apetycznie:) Mogę zapytać, jak się "sprawuje" silikonowa forma? ;) Też mam podobną, ale jeszcze z niej nie korzystałam i jestem ciekawa, co na jej temat myślisz ;)
OdpowiedzUsuńŚciskam cieplutko!
Rewelacyjnie.;)) fajna forma do tarty jest w ikei..z wyjmowanym spodem ;) mam tez silikonowa mate na ktorej mozna rozwalkowywac ciasto i piec .. polecam;)
OdpowiedzUsuńSzybkie i bardzo apetyczne danie. Podoba mi się ta propozycja i chętnie podpatrzę pomysł :)
OdpowiedzUsuń