Dawno nie robiłam nic z ryżem.
Po raz pierwszy w kuchni mleczko kokosowe. Zakupiłam je, gdy kupowałam składniki na sushi. - Fotorelacja z wieczoru sushi za tydzień. ;)
Składniki:
2 pojedyncze piersi z kurczaka
limonka
garść posiekanej kolendry
300ml mleczka kokosowego
curry
sól, oliwa
ryż basmati
Przygotowanie:
Do głębokiego talerza wycisnąć limonkę, dodać oliwę, kolendrę i czubatą łyżkę curry. Pokrojoną pierś w kawałki dodać do powstałej marynaty. Wymieszać i odstawić na 30 minut. W między czasie ugotować ryż. Na rozgrzanej patelni usmażyć kurczaka, dodać mleczko kokosowe. Aby mleczko zgęstniało trzeba dodać łyżkę mąki rozrobioną z wodą. Dodać do sosu, mieszać, zagotować.
Podawać z ryżem basmati.
Czas przygotowania: 20 minut + 30 min na posiedzenie kurczaka w marynacie
Poziom trudności: łatwy
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz